A pályázás menete

1. Regisztráció honlapon, nevezési lap kitöltése.
2. Nagyméretű jpeg képek feltöltése (technikai követelményeket lásd: Pályázati feltételek, határidők: Pályázati naptár szerint.)
3. Analóg vagy archaikus képek postázása vagy személyes átadása a megadott címen, a nevezési lap kitöltése után. (határidők: Pályázati naptár szerint.)

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Szerzőnként maximum 10 db analóg vagy digitális, illetve digitalizált felvétel küldhető be jpg formátumban. Az analóg képek mérete nincs korlátozva. Beküldhető sorozat is, melyet a zsűrinek jogában áll megbontani. A sorozat egy képnek számít.

Elvárt feltétel, hogy a képek Óbuda-Békásmegyeren készüljenek a 2000 és 2020 közti időszakban. Egyszer már pályázott képpel nem indulhatnak.

A pályázó vállalja, hogy a digitális fájlokat feltölti a szerverre. Továbbá vállalja, hogy a bekért képek mellé egyidejűleg csatolja nevét, elérhetőségét, a képek technikai adatait, a képek leírását a nevezési lap pontos kitöltésével. A képek adatait csak az informatikusok ismerik, a zsűrizés végéig a szerzők anonimek maradnak.
Eleve digitális, vagy az eredeti pozitívról, negatívról, diáról szkennelt nagyméretű, sRGB színterű, legjobb minőségben elmentett JPEG állományt kérünk. A digitális kép-file mérete minimum: 3 megabyte, maximum 20 megabyte lehet.

A képfájlok elnevezése: szerző, képcím, dátum: max. 40 karakter, ékezetek, szóközök nélkül, kisbetűvel (pl. toth_norbert_aquincum_20170205).

A szerzők a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket, s hozzájárulnak, hogy a kiállításba beválogatott képeik a katalógusban, az óbudai sajtótermékekben és a későbbi óbudai szabadtéri helyszíneken megvalósítandó kiállításokon megjelenjenek.

A pályázaton a www.fototarlat.obudaitarlatok.hu/nevezesi-lap/ menüpont alatt kitöltött nevezési lappal lehet részt venni.

Egy pályázónak csak egyszer szükséges a nevezési lapot kitöltenie! A nevezési lap kitöltése után, a küldés gomb megnyomását követően, egy új ablakban max. 10 képet tud a rendszerbe feltölteni.

A nevezési lap beküldésével a pályázó egyben nyilatkozik arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, továbbá, hogy beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásban szereplő feltételeknek.

Nevezési díj nincs.

Kizárólag a honlapon keresztül szabályosan feltöltött, vagy a személyesen átadott kitöltött nevezési lappal rendelkező fotók vesznek részt a pályázati értékelésben.